Un pastís boníssim per a qualsevol ocasió.
Ingredients
Per al pa de pessic:
- 5 ous
- 150 g xocolata
- 100 g mantega
- 150 g sucre
- 100 g farina
- 1/2 sobre de llevat
- 1 pessic de sal
Per farcir:
- 100 g de melmelada d’albercoc
Per a la cobertura:
- 125 ml nata
- 125 g xocolata
- 50 g mantega
Primer fem fondre la mantega amb la xocolata al bany maria. A part, batem els ous amb el sucre fins que quedi una mescla esponjosa. Llavors, hi afegim la xocolata fosa amb la mantega.
Passem la farina, el llevat i el pessic de sal per un colador i l’incorporem a la mescla anterior. Ara ho barregem amb suavitat, sense remenar ni batre.
Aboquem la mescla en un motlle untat amb mantega i la coem al forn a 180 °C durant mitja hora. Deixem refredar el pa de pessic completament abans de fer-li un tall horitzontal per la meitat i farcir-lo amb la melmelada.
Per fer la cobertura posem la nata al foc i quan arrenqui el bull l’aboquem sobre la xocolata i la mantega. Ho remenem fins que quedi tot unificat. Posem el pastís sobre una reixeta i hi tirem la xocolata per sobre deixant que vagi caient sense tocar-la, així aconseguirem que la cobertura quedi llisa i brillant.
Podem decorar el pastís amb nous, xocolata blanca ratllada o el que més us agradi.
Oh!!! Són tan bons!!! Quina bona pinta que fa aquest!