Pastís de taronja

Aquest és un pastís molt lleuger fet amb una bavaresa de taronja i una base molt prima d’ametlla i cacau.

Ingredients

Bavaresa

  • 400 ml de suc de taronja
  • 150 g de sucre
  • 2 ous
  • 8 fulls de gelatina
  • 200 g de nata

Base

  • 100 g de clara d’ou
  • 60 g d’ametlla molta
  • 60 g de sucre glaç
  • 70 g de sucre morè
  • 15 g de cacau en pols
  • 1 cta. d’aroma de vainilla

Primer farem la bavaresa i posarem la gelatina a hidratar amb aigua molt freda. A part, batem una mica els ous amb el sucre i després hi afegim el suc de taronja. Posem aquesta mescla al foc i l’escalfem sense que arribi a bullir. Ho traiem del foc i hi afegim la gelatina escorreguda, que remenarem fins que es dissolgui. Ho deixem refredar. Quan sigui fred, muntem la nata i l’afegim a la barreja anterior. Un cop ben barrejat, ho aboquem al motlle i ho posem a la nevera unes quantes hores fins que sigui prou consistent. És millor d’un dia per l’altre.

Per fer la base, muntem les clares amb els 70 g de sucre fins que quedin a punt de merenga, hi afegim la vainilla i després els ingredients secs tamisat: el cacau, la farina d’ametlla i el sucre glaç. Agafem un paper de forn i, amb un llapis, marquem el contorn del motlle on hem posat la bavaresa. Posem la massa en una màniga pastissera i la repartim fent la forma del motlle. Si és rodó, comencem pel mig i anem fent una espiral fins a cobrir tota la superfície, però si té una altra forma, com d’estrella, primer marquem el contorn i després cobrim l’interior. Posem la massa al forn i la coem 15 minuts a 180 ºC.

Finalment, muntem el pastís. Agafem la base, ja freda, i la posem a sobre del plat o safata on voldrem servir el pastís. A sobre, hi posem la bavaresa fent-la coincidir amb la base i la desemmotllem amb cura. La decorem amb pell i ratlladura de taronja, boletes platejades i fideus de xocolata.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *