Pastís de Santiago

Avui, un pastís senzill de fer, molt bo i molt alimentós.

DSC03881

Ingredients

  • 5 ous
  • 250 g d’ametlla crua mòlta
  • 250 g de sucre
  • ratlladura de mitja llimona
  • mitja culleradeta de canyella
  • sucre de llustre

Per fer aquest pastís no necessitem batedora. Només s’han de barrejar els ingredients. Comencem amb els ingredients secs; l’ametlla, el sucre i la canyella. Després hi afegim els ous d’un en un i finalment, la ratlladura de llimona. Untem un motllo de cassoleta amb oli o mantega i hi afegim la massa que hem fet. Coem el pastís a 170 ºC uns 50 minuts. Hem de vigilar que no se’ns torri massa de sobre. Quan tenim el pastís fred, hi espolsem sucre de llustre per sobre i si ho volem, hi fem el guarniment típic, la creu de Sant Jaume, amb una plantilla de paper.

DSC03888 DSC03886

Dedicat a la Núria, que feia un tram del camí de Sant Jaume quan vaig fer aquest pastís.

5 comments

  1. Gràcies per enrecordar-te de mi, Marta. Quan acabi el meu camí per etapes, en vull un tros, eh? Que aquest pastís es sense lactosa i en puc menjar 🙂

Respon a Núria Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *