Pastís de plàtan i xocolata

Un pastís flonjo, amb gust de xocolata i un toc suau de plàtan. Ideal per aprofitar els plàtans madurs que ja no ens ve de gust menjar-nos.

Ingredients

  • 2 plàtans
  • 2 ous
  • 100 g de sucre
  • 1 culleradeta d’aroma de vainilla
  • 4 culleradetes de llet
  • 100 g de mantega tova
  • 150 g de farina
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 90 g de xocolata negra fosa

Tallem els plàtans a rodanxes fines. Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin, hi afegim la llet i l’aroma de vainilla. Ho batem bé i hi posem el plàtan. Continuem batent-ho i hi afegim la mantega. Ho batem fins que quedi tot ben unit. Barregem la farina i el bicarbonat i ho passem per un colador fi perquè no hi quedin grumolls. També podem substituir el bicarbonat per llevat, però no queda tan esponjós. Afegim la farina a la massa i ho barregem a poc a poc, i finalment hi afegim la xocolata. Quan la xocolata està ben integrada a la massa, la posem en un motlle allargat i ho coem al forn uns 45 minuts a 180-200 ºC. Un cop cuit, el deixem refredar una mica abans de treure’l del motlle.

 

 

One comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *