Hem anat a collir mores amb els nens i a més de passar-nos-ho molt bé hem pogut fer una mica de melmelada.
Ingredients
- 750 g de mores
- 560 g de sucre
- 1/2 llimona
Rentem bé les mores sota l’aixeta, les posem en una olla amb la meitat del sucre i el suc de llimona i ho deixem macerar un parell d’hores. Quan ja han fet suc les triturem i les passem pel xino per aconseguir una textura llisa i fina. També ens podem estalviar aquest pas si no ens fa res trobar-no les llavors de les mores, que en tenen moltes.
Posem la melmelada a coure amb la resta del sucre fins que la melmelada està al punt. Ha de quedar una mica espessa i brillant. Per aquesta quantitat, amb mitja hora n’hi ha prou. La posem als pots de vidre i la deixem refredar. Un cop freda, la guardem a la nevera.
Queda una melmelada bastant dolça, o sigui que potser encara hi podríem posar menys sucre, però no és gens apegalosa. De fet, és boníssima, té un gust molt especial.