Unes postres de diumenge que no em van quedar gaire presentables però que eren boníssimes, molt fresquetes i lleugeres.
Ingredients
- 1 làmina de full rectangular
- 1/2 kg de maduixes del Maresme
- 1/2 l de llet
- 3 ous
- 125 g de sucre
- pell de llimona
- canyella o vainilla
- 40 g de farina de blat de moro refinada (Maizena)
- 1 cullerada de melmelada d’albercoc o préssec
Primer coem la pasta de full al forn. Per fer-ho l’estirem sobre la safata amb el mateix paper que porta i la punxem amb una forquilla. A sobre hi posem un altre paper de forn i una altra safata de forn o alguna cosa que ens serveixi de pes i que no es cremi. Posem la pasta de full al forn a 200 ºC un quart o fins que estigui daurada.
Preparem una crema pastissera amb la llet, els ous, el sucre i la Maizena. En primer lloc, fem bullir la llet amb la pell de llimona i la canyella o la vainilla. D’altra banda, batem els rovells d’ou amb el sucre fins que blanquegin i hi afegim la farina. Un cop preparat, hi aboquem la llet calenta i remenem. La barreja la tornem al foc i esperem que arrenqui el bull sense parar de remenar. Deixem refredar la crema completament. És millor tenir-la preparada del dia abans perquè així la tindrem freda de la nevera.
Les maduixes, les rentem, els treiem les fulles i les tallem per la meitat.
Sobre la pasta de full ja freda, hi posem la crema amb una màniga pastissera perquè quedi ben repartida. A sobre hi col·loquem les maduixes amb una mica de gràcia, si pot ser. Això sembla molt fàcil però no ho és gens i menys si tenim maduixes de moltes mides diferents. Diluïm la melmelada amb una miqueta d’aigua calenta i amb un pinzell pintem les maduixes perquè quedin brillants.
Un altre dia tallarem les maduixes i les col·locarem amb més gràcia i més a poc a poc… quan els nens siguin grans.