Aquest pa de pessic queda molt flonjo i humit, ideal per esmorzar.
Ingredients
- 8 clares
- 200 g de sucre
- 180 g de farina
- 140 ml d’oli suau o mantega fosa
- 1 llimona
Preparem tots els ingredients. De la llimona, en fem ratlladura amb la pell i també en fem suc. Escalfem el forn a 180 ºC, escalfor de sota.
Hem de batre les clares fins que ens quedin com un merengue francès. Això es fa començant a batre a poc a poc amb una cullerada del sucre. Anem muntant les clares i afegint-hi el sucre que queda amb la ratlladura de llimona. Quan estiguin ben muntades –quedaran com una escuma forta–, hi afegim el suc de llimona colat i l’oli o la mantega, a poc a poc i sense parar de batre. Amb els últims ingredients afegits, parem de batre i hi afegim la farina tamisada. Ho barregem a poc a poc i amb molt de compte fins que la farina hi quedi ben integrada.
Untem un motlle amb força oli o amb mantega, i farina. Hi posem la barreja i el posem al forn uns 25 minuts. Comprovem que el pa de pessic estigui cuit i el deixem refredar una bona estona a dins del forn amb la porta mig oberta. El traiem del forn i el desemmotllem sobre una reixeta perquè s’acabi de refredar.