Avui, una recepta senzilla per un dinar de cada dia que ens ajuda a què tots mengem verduretes.
Ingredients
- Fideus del número 4
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 pastanaga grossa
- 1 albergínia
- 1 carbassó
- Bacon o daus de pernil
- Aigua o brou de verdura o de pollastre
Aquesta quantitat de verdures serveix per a unes quatre persones i hi s’hi haurien de posar com a molt 400 g de fideus.
Quan faig plats de l’estil d’aquest, començo a tallar els ingredients per l’ordre que hi ha a la llista i els vaig afegint a la cassola a mesura que els acabo de tallar. La ceba la deixem a foc lent, amb un pessic de sal i amb la cassola tapada. En aquesta ocasió vaig tallar totes les verdures amb el tallador Alligator perquè em quedessin totes iguals i ben petites, però es pot fer tranquil·lament amb el ganivet.
Un cop tenim totes les verdures cuites, més aviat ben toves, hi afegim el bacon o daus de pernil salat i ho remenem. Quan el bacon està saltat i una mica daurat hi posem els fideus, els barregem bé amb tota la verdura i hi afegim l’aigua o el brou. Sempre quedarà més gustós amb brou però, amb la quantitat de verdura que hi ha, amb aigua també queda bo. Deixem coure els fideus vigilant que no quedin secs del tot el temps que ens indiqui el paquet de pasta. Quan estan cuits, els deixem reposar un parell de minuts i ja els podem servir.
Espero que us agradin.
Ostres! No coneixia aquests talladors!! Que xulos!