Pastissets de carabassa al vapor

Aquests pastissets m’han encantat. La textura que els queda amb aquesta cocció és increïblement suau. Els vaig veure al blog Bocadosdecielo i vaig pensar que feien molt bona pinta i que podien ser bons, però no m’esperava que ho fossin tant!  Potser els provaré de fer de xocolata.

IMG_0118

Ingredients (5 pastissets individuals)

  • 1 ou
  • 100 g de puré de carabassa
  • 70 ml d’oli
  • 100 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 2 culleradetes de cafè  de llevat
  • 50 g de nous
  • 5 cullerades de melmelada de préssec o albercoc
  • canyella en pols

Primer de tot fem el puré de carabassa perquè s’ha de deixar refredar. Coem uns 200 o 300 g de carabassa crua al microones o bé bullint-la. Quan és tova, la triturem i la deixem refredar. Ens n’ha de quedar uns 100 g un cop cuita.

Batem l’ou amb el sucre fins que quedi blanquejat i després hi afegim el puré de carabassa fred. Tot seguit hi posem l’oli, remenem i després hi afegim la farina i el llevat tamisats. Ho barregem fins que els ingredients quedin units.

En els motlles, que han de ser una mica resistents perquè aguantin l’escalfor del vapor, hi posem una mica de nous triturades i una bona cullerada de melmelada. A sobre hi posem la massa de carabassa.

Coem els pastissos uns 20 minuts o fins que estiguin quallats (els punxem per saber quan són cuits) amb l’accessori de coure al vapor que posem sobre una olla amb un parell de dits d’aigua.

Un cop freds, els espolsem canyella en pols per sobre i ja ens els podem menjar. Si no ens els acabem (que és molt difícil) els podem guardar a la nevera.

En el blog d’on vaig treure la recepta, també s’hi explica com fer-la amb la Thermomix. De fet, és una recepta d’un llibre d’aquest robot de cuina.

IMG_0120

Boníssims. Són tan bons que no me’ls puc treure del cap!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *