L’Adriana em va demanar un pastís dels bombons que li agraden més per al seu aniversari de deu anys i vaig fer aquest:
Ingredients
- 12 ous
- 360 g de sucre
- 1 cta. d’aroma de vainilla
- 450 g de farina
- 12 g de llevat
- 1 cta. de bicarbonat
- 30 g de cacau en pols
- 24 bombons Ferrero Rocher
- 200 g de nata
- 200 g de xocolata
- 1 cta. de mantega
Aquestes quantitats són per fer un pastís gros, amb un motlle rectangular de 28 x 38 cm.
Comencem per fer un pa de pessic amb cacau. Barregem els ous amb el sucre fins que quedi una crema suau i blanquinosa. Hi afegim l’aroma de vainilla. A part, tamisem la farina, el cacau, el llevat i el bicarbonat i ho afegim a la barreja d’ous i sucre a poc a poc mirant que tot plegat no perdi gaire aire. Posem la massa al motlle, que hem de tenir preparat, perquè no se’ns enganxi el pa de pessic, untat amb mantega i empolsimat amb farina. Coem el pa de pessic uns 30 minuts a 180º C.
Fem una ganache per farcir i cobrir el pastís. Escalfem la nata i quan sigui calenta, però que no bulli, hi afegim la xocolata i l’anem remenant. També hi afegim la mantega i ho remenem.
Quan el pa de pessic sigui fred, el tallem per la meitat i hi posem una capa fina de ganache. També podem tallar una mica la part de sobre perquè ens quedi més plana i les vores, que ens hauran quedat més seques. Posem una mica de ganache a la part de sobre del pastís i el decorem amb els bombons. N’hi posem uns quants de tallats amb ganivet i d’altres de sencers. Per acabar, hi afegim la ganache que ens quedi per sobre.
Si ens agraden molt les avellanes, en podem afegir de trinxades a la massa de pa de pessic.
Hola tieta de la Adriana soc la seva millor amiga i t’estem escrivint aquest comentari per que esta molt bé la web i que tot te molt bona pinta.
Hola, Cristina,
M’alegro que t’agradi el meu blog.
A veure si t’animes a fer alguna recepta de les que hi ha.
Una abraçada!
Marta