Pastís de xocolata i avellanes

Aquest pastís és el preferit del Joffre, per això li vaig fer el dia del seu aniversari. És del llibre Cuina de mercat, que explica la versió amb nous. Aquesta vegada volia un pastís petit i el vaig fer amb la meitat de la quantitat dels ingredients que diu el llibre.

DSC03966

Ingredients

  • 85 g de mantega
  • 85 g de sucre
  • 1 pessic de sal
  • 2 ous
  • 50 g d’avellanes
  • 125 g de farina
  • 1/2 culleradeta de llevat
  • 1/2 culleradeta de vainilla en pols
  • 10 g de cacau en pols
  • 75 cc de llet
  • 80 g de xocolata de cobertura
  • 8-10 avellanes senceres

Primer preparem els ingredients que farem servir. Deixem estovar la mantega, trinxem les avellanes fins a fer-les pols i barregem el cacau amb la llet freda fins que quedi desfet.

Agafem la mantega tova i la barregem amb el sucre i la sal. Hi afegim els ous d’un en un i un cop barrejat, hi posem l’avellana mòlta. Tot seguit, hi posem la farina, el llevat i la vainilla en pols, tot tamisat, i ho barregem a poc a poc. Ara hi afegim el cacau desfet i un cop tot ben unit, posem la massa en un motlle untat amb mantega. Aquesta vegada l’he fet rodó, perquè el volia com a pastís d’aniversari, però altres vegades l’he fet en un motlle rectangular. Posem el pastís al forn a 180 ºC una mitja hora, o fins que sigui cuit.

Quan el treiem del forn, el deixem refredar sobre una reixeta i després el cobrim amb la xocolata desfeta al bany maria i el decorem amb unes quantes avellanes senceres.

DSC03979

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *