Pastís de figues

A finals d’agost venen les figues i aprofito per fer-ne pastissos. Aquest és de cacau amb figues, però també l’havia fet sense cacau i queda molt bo.

Ingredients

  • 2 ous
  • 100 g de sucre
  • 1 iogurt
  • 90 g de mantega
  • 1 culleradeta d’aroma de vainilla
  • 200 g de farina
  • 25 g de cacau en pols
  • 10 g de llevat
  • 10 figues

Primer rentem les figues i les tallem a quarts. No cal pelar-les. Batem els ous amb el sucre amb energia fins que doblin el volum i després hi afegim el iogurt, l’aroma de vainilla i la mantega fosa. Ho batem tot, ara més suaument, fins que quedin els ingredients ben barrejats. A part, tindrem barrejats la farina, el cacau i el llevat, que passarem per un colador per treure’n els grumolls. Ho anem afegint a la massa a poc a poc. Finalment hi afegim 8 figues i ho barregem. Aboquem la massa en un motlle untat amb mantega i cap al forn a 180 ºC. Quan hagin passat 20 minuts hi posem les dues figues que ens queden a sobre, per decorar el pastís, i el deixem al forn 10 minuts més o fins que sigui ben cuit.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *