A finals d’agost venen les figues i aprofito per fer-ne pastissos. Aquest és de cacau amb figues, però també l’havia fet sense cacau i queda molt bo.
Ingredients
- 2 ous
- 100 g de sucre
- 1 iogurt
- 90 g de mantega
- 1 culleradeta d’aroma de vainilla
- 200 g de farina
- 25 g de cacau en pols
- 10 g de llevat
- 10 figues
Primer rentem les figues i les tallem a quarts. No cal pelar-les. Batem els ous amb el sucre amb energia fins que doblin el volum i després hi afegim el iogurt, l’aroma de vainilla i la mantega fosa. Ho batem tot, ara més suaument, fins que quedin els ingredients ben barrejats. A part, tindrem barrejats la farina, el cacau i el llevat, que passarem per un colador per treure’n els grumolls. Ho anem afegint a la massa a poc a poc. Finalment hi afegim 8 figues i ho barregem. Aboquem la massa en un motlle untat amb mantega i cap al forn a 180 ºC. Quan hagin passat 20 minuts hi posem les dues figues que ens queden a sobre, per decorar el pastís, i el deixem al forn 10 minuts més o fins que sigui ben cuit.