Pastís de cireres (Cherry pie)

Una bona temporada de cireres fa que s’hagin de pensar maneres diferents de menjar-nos-les. He trobat aquest pastís, que ens ha agradat molt a tots. També vaig fer el clàssic clafoutis de cireres, però és un pastís que no em convenç, en canvi aquest m’ha encantat.

IMG_3512

Ingredients

  • 600 g de cireres sense pinyol
  • 100 g de sucre
  • 1 cullerada de Maizena
  • 500 g de farina
  • 100 g de sucre llustre
  • 250 g de mantega
  • Ratlladura de llimona
  • 2 ous
  • 1 raig de llet
  • 1 ou per pintar

Primer de tot hem d’espinyolar les cireres amb l’espinyolador. Després hi afegim el sucre, i si volem un raig de licor de cireres (jo no n’hi vaig posar). Deixem reposar les cireres com a mínim un parell d’hores, o d’un dia per l’altre.

Per fer la massa em vaig guiar amb la recepta de pie del Jamie Oliver del seu llibre En casa con Jamie, per assegurar-me que em sortís bé i bo. Tamisem la farina i el sucre sobre el marbre i hi posem la mantega freda tallada a daus. Pressionem la mantega amb els dits per anar unint-la amb la farina de manera que quedin unes engrunes, com si fos sorra. Hi posem la ratlladura de llimona, els ous i el raig de llet. Ho amassem fins que ens quedi una bola, però sense treballar-ho gaire perquè si no, quedarà una massa gomosa. Un cop tinguem la bola feta, l’espolsem amb farina, l’aplanem i l’emboliquem amb paper film. Deixem reposar la massa a la nevera durant mitja hora.

Mentrestant, posem la Maizena a les cireres hi ho barregem. Folrem un motlle baix de 26 cm amb paper de forn. Treiem la massa de la nevera i en tallem tres quarts, que seran per fer la base del pastís. Amb la resta farem les tires que aniran a sobre, i de moment la deixem a la nevera.

Espolsem farina sobre el marbre i, amb el corró, allisem la massa fins que tingui uns 2 mm de gruix. Si s’enganxa al corró, hi posem farina. Posem la massa al motlle, la col·loquem bé encaixant-la a les vores i en treiem l’excedent passant-hi el corró per sobre o amb un ganivet. Amb la massa que tenim a la nevera, l’allisem amb el corró i en fem unes tires per posar a sobre del pastís. Les podem fer amb un tallapizzes, amb un tallapastes arrissat, que quedarà molt maco, o amb un ganivet ben esmolat.

Posem les cireres i tot el suc que hagin fet a la base del pastís i les cobrim amb les tires de pasta fent forma de reixa. El suc quedarà lligat amb la Maizena que hi hem posat quan es cogui al forn. Pintem el pastís amb ou batut i el coem al forn a 180 ºC durant 30 minuts.

Amb la massa que ens sobri podem fer unes galetes o un mini pastís.

IMG_3515

Dedicat als cirerers, que aquest any han decidit donar-nos mooooltes cireres després d’uns quants anys produïnt-ne tan poques que no arribaven ni a casa.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *