Aquest any he fet els panellets amb una recepta de l’Ada Parellada que he trobat per la xarxa fent-hi alguns canvis. He fet panellets de pinyons, d’ametlles, de xocolata, de cirera i de melmelada de taronja.
Ingredients
- 500 g de farina d’ametlla
- 400 g de sucre
- 150 ml d’aigua
- 1 ou
- ratlladura de llimona
- pinyons
- ametlla a trossets
- cireres confitades
- melmelada de taronja
- xocolata
Amb l’aigua i el sucre preparem un almívar. El deixem coure una mica, uns minuts, i després hi afegim l’ametlla molta. Ho remenem i quan es desenganxi del cassó, ho posem en una safata perquè es refredi. Un cop fred, hi posem la clara una mica batuda i la ratlladura de llimona i amassem amb les mans. Ja tenim el massapà preparat per començar a fer els panellets. Dividim la massa en tantes parts com tipus de panellets vulguem.
De pinyons i d’ametlla
Batem el rovell d’ou (un o dos) i el repartim en dos plats. En un, hi posem els pinyons, i en l’altre, l’ametlla a trossos. Ho barregem bé perquè els pinyons i les ametlles quedin plens de rovell. Fem boletes de massapà una mica petites i els enganxem els pinyons i les ametlles amb les mans humides perquè no se’ns enganxin i alhora, acabem de donar forma als panellets. Els de pinyons, rodons, i els d’ametlla en forma d’arc.
De xocolata
A la part de massapà que serà per fer els de xocolata, hi afegim xocolata fosa i l’amassem fins que quedi tota integrada, després en fem boletes, les aplanem una mica i els donem forma de castanya. Quan siguin cuits i freds els banyem per un costat amb xocolata fosa.
De melmelada
Fem boletes amb el massapà, les aplanem força i hi posem una mica de melmelada al mig. Tanquem el panellet, com si fos una cresta ajuntant-ne les vores. Ens sobresortirà una mica de melmelada per fora.
De cirera
Fem boletes de massapà i les aplanem molt poquet amb el palmell de la mà. Amb el dit, hi fem un forat al mig per posar-hi la cirera. Premem una mica la cirera perquè tregui l’almívar i banyi el massapà.
Coem els panellets de cinc a deu minuts amb el forn calent a 200 ºC i escalfor a dalt i a baix.