Mona de Pasqua

Normalment sempre faig la mona clàssica de mantega, però amb farina apta per a celíacs, així en podem menjar tots.

DSC03697

Ingredients

  • 10 ous
  • 300 g de sucre
  • 400 g de farina sense gluten
  • 10 g de llevat
  • ratlladura de llimona
  • 200 ml d’aigua
  • 100 g de sucre
  • suc de llimona
  • 750 g de mantega
  • 200 g de sucre llustre
  • 1 pot de melmelada de préssec

Primer de tot, untem el motllo que utilitzarem amb mantega i després hi espolsem farina. Normalment només hi poso mantega, però si el motllo no és desmuntable, com el que utilitzo per a aquest pastís, amb la farina va millor per desemmotllar.

Tot seguit, batem els ous amb el sucre fins que ens quedi com una crema molt lleugera. Després hi afegim la ratlladura d’una llimona i la farina i el llevat tamisats. Ho anem incorporant suaument amb els ous. Amb aquesta farina costa més que es barregi bé, de manera que ho podem fer amb la batedora però a marxa lenta. Posem la barreja al motllo i ho coem al forn a 180 ºC una mitja hora. Quan el pa de pessic sigui tebi, el treiem del motllo i el deixem refredar bé.

Mentrestant, preparem l’almívar. Posem l’aigua, el sucre i el suc de llimona en un pot al foc i ho deixem bullir uns minuts.

Fem la crema de mantega batent la mantega pomada amb el sucre llustre.

Obrim el pa de pessic per la meitat i el banyem bé amb l’almívar amb l’ajuda d’un pinzell. Després hi posem una capa de crema de mantega. A sobre, hi posem una capa de melmelada de préssec (és millor la d’albercoc, però amb préssec també queda bo). Tapem el pastís i el cobrim amb la resta de crema de mantega pels costats i per sobre. Un cop cobert, ja el podem decorar amb ous, plomes, figures de xocolata…

DSC03703

I ja tenim una mona de Pasqua!

 

 

One comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *