Aquestes crestes són una versió de l’spanakotirópita, una recepta grega. El farcit és el mateix, però he canviat la pasta filo per pasta de crestes, així és més ràpid de fer i també queda molt bo. He adaptat la recepta del llibre Cocina griega. 300 recetas tradicionales, un llibre de cuina grega per a turistes que vaig portar de Grècia fa uns anys quan hi vaig estar de vacances.
Ingredients
- 16 crestes
- 250 g d’espinacs
- 200 g de formatge feta
- 1 porro petit
- 1 ou
- anet
- sal
- pebre
Tallem el porro ben petitet i el coem en una paella amb una mica d’oli. Mentrestant, fem bullir els espinacs cinc minuts. A banda, en un plat, aixafem el formatge amb una forquilla perquè quedi engrunat. Quan el porro ja és cuit, li afegim el formatge, l’anet, l’ou deixatat, els espinacs ben escorreguts, la sal i el pebre i ho remenem. Compte amb la sal perquè el formatge ja en porta molta. L’anet sec li dóna molt bon gust, però si pot ser fresc, encara és millor. Quan tenim aquesta barreja feta, farcim les crestes i les tanquem. Les coem al forn fins que siguin daurades. Si voleu, les podeu pintar amb ou batut, que queden més brillants, però jo no ho faig.
Són boníssimes. És impossible menjar-ne només una.