Un plat que fa festa i és lleuger. Es pot fer com a plat o com a tapa. La recepta és del llibre Cuina de mercat, un llibre que conté unes receptes senzilles i molt bones i està molt ben explicat. En les properes entrades veureu més receptes d’aquest llibre.
Ingredients
- 6 carxofes
- 250 g de cloïsses
- 2 cebes
- 1/2 llimona
- 1 culleradeta de farina
- sal
- pebre
Primer pelem les carxofes i en deixem els cors, que fregarem amb la llimona perquè no es tornin negres. Els fem bullir 10 minuts i els escorrem. Guardem un got del suc de les carxofes.
Tallem les cebes a la juliana i les fem coure a foc lent amb un pessic de sal fins que siguin toves i un pèl daurades. Mentrestant, també haurem posat les cloïsses amb aigua i un bon grapat de sal perquè es netegin.
Quan tenim la ceba cuita, hi afegim les carxofes, que podeu tallar a quarts, i el got de suc de bullir-les. Ho deixem coure un quart i hi afegim la culleradeta de farina. Hi posem les cloïsses escorregudes i ho tapem perquè s’obrin, seran uns cinc minuts de cocció. Hi posem una mica de pebre i ja ho podem servir.