Aquesta és una altra recepta de l’imprescindible llibre Cuinar és senzill. És un arròs que requereix una mica d’elaboració, però val molt la pena perquè queda molt bo. És un èxit assegurat.
Ingredients
- 300 g d’arròs
- 1 ceba
- 150 g de carn de porc del coll
- 75 g de pernil dolç
- 1 pebrot escalibat o uns pebrots del piquillo
- 200 g de pèsols
- 150 g de tomàquet ratllat
- formatge ratllat
- safrà
Talleu la carn a trossets fins i petits i coeu-la a la cassola amb una mica d’oli. Després afegiu-hi la ceba ben picada i quan sigui cuita, hi afegiu el pernil dolç tallat a trossets, però guardeu-ne una miqueta per a la decoració del plat. Afegiu-hi el tomàquet i deixeu-lo coure. Després, ja hi podeu afegir l’arròs i després de remenar-ho tot, el doble de quantitat d’aigua bullent, sal i safrà. Ara poseu la cassola al forn i deixeu coure l’arròs 18 minuts. Quan el tragueu del forn, l’heu de deixar tapat cinc minuts. Després barregeu l’arròs amb un parell de forquilles i afegiu-hi una part dels pèsols bullits, trossos de pebrot i una mica de formatge. Agafeu un bol prou gros perquè us hi càpiga tot l’arròs i unteu-lo amb oli. A la base, alterneu-hi trossos de pernil i de pebrot. Tot seguit, poseu-hi tot l’arròs, el premeu una mica perquè quedi compacte i el deixeu cinc minuts. Després aboqueu l’arròs en una safata i acabeu-lo de guarnir amb els pèsols i el formatge ratllat.
Uau! Quina bona pinta!